• Prijímaní detí na predprimárne vzdelávanie v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020

        • 10. 5. 2020
        •      Žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021 sa podávajú v čase od 11. mája 2020 do 15. mája 2020 bez osobnej prítomnosti detí.

               Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie  sa budú doručovať:

          a) poštou na adresu:  ZŠ s MŠ Krásna Lúka 142, 08273 

           alebo  

          b) osobne  za dodržania hygienicko-epidemiologických opatrení v priestoroch zriaďovateľa Obecný úrad Krásna Lúka 138, 08273.   (Poprosíme, aby prihláška bola v uzavretej obálke.)

               Pri podaní žiadosti sa nevyžaduje a) potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa b) vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

               Zákonný zástupca dieťaťa predloží a) potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania v školách, b) vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania v školách, ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami,c) rozhodnutie o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky dieťaťa, ak ide o taký prípad, bezodkladne po jeho vydaní riaditeľom základnej školy.

               Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do materskej školy zákonný zástupca dodatočne nepriloží potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa, dieťa bude prijaté na adaptačný pobyt.

               Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami do materskej školy zákonný zástupca dodatočne nepriloží potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami bude prijaté na diagnostický pobyt.

               Riaditeľ materskej školya) rozhodne do 15. júla 2020 o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do príslušnej materskej školy, ak má k dispozícii všetky podklady pre rozhodnutie, inak rozhodne o prijatí na adaptačný pobyt alebo na diagnostický pobyt.b) informuje písomne zriaďovateľa po 15. júli 2020 o počte prijatých a neprijatých detí na predprimárne vzdelávanie (bez identifikačných osobných údajov jednotlivých detí).

              

        • Údaje od zákonných zástupcov detí a žiakov

        • 27. 4. 2020
        • Vážení rodičia, na základe zmeny zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) účinného  od 1.7.2020 týkajúceho sa obsahu Centrálneho registra (§ 157 ods. 9) budú školy musieť uvádzať  do týchto registrov aj rodné číslo zákonného zástupcu dieťaťa a žiaka, pretože okres Sabinov patrí do zoznamu najmenej rozvinutých okresov. 

           

          Ministerstvo školstva poskytuje Sociálnej poisťovni z centrálneho registra na účel analýz ekonomického zázemia detí a žiakov z najmenej rozvinutých okresov vykonávaných ministerstvom školstva rodné číslo

          a)

          zákonného zástupcu dieťaťa, ktoré má bydlisko na území niektorého z najmenej rozvinutých okresov,

          b)

          zákonného zástupcu žiaka, ktorý má bydlisko na území niektorého z najmenej rozvinutých okresov, a

          c)

          žiaka, ktorý dovŕšil 15. rok veku a má bydlisko na území niektorého z najmenej rozvinutých okresov.

           

          Preto Vás chceme poprosiť, aby ste dňa 28.4.2020 t. j. utorok v čase od 08.00 do 15.30 hod. prišli do školy a poskytli tieto údaje. Ďakujeme za pochopenie.  

        • Poplatky - mesačné príspevky rodičov

        • 26. 4. 2020
        • Vážení rodičia!

          Dňa 28.4.2020 (t. j. utorok) bude možné v priestoroch ZŠ s MŠ Krásna Lúka,  v čase od 08.00 do 15.30 hod. uhradiť mesačné príspevky rodičov na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou MŠ, ŠKD a CVČ za  3 mesiace (január, február a marec 2020).

          Výška mesačného príspevku je stanovená platným VZN č. 4/2019   a Dodatkom č. 1/2019/2 Obce Krásna Lúka. (príspevok na 1 mesiac je: MŠ - 10€, ŠKD - 5 € a CVČ - 2 €)

          ŠKD - 3 mesiace - 15 €

          CVČ - 3 mesiace - 6 €

          Potrebný je podpis zákonného zástupcu. 

          Taktiež prosíme žiakov ZŠ, aby priniesli do školy v tento deň aj kroj, ktorý majú doma. 

          Ďakujeme za pochopenie. 

           

           

        • Zápis do 1. ročníka ZŠ

        • 7. 4. 2020
        •  

           Podľa platného školského zákona je povinný každý rodič (resp. zákonný zástupca) dieťaťa, ktoré dovŕši 6.  rok svojho života do 31. 8. kalendárneho roka, zapísať ho do školy.

          Termín zápisu dieťaťa na povinnú školskú dochádzku sa uskutoční 21. apríla  2020. Zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Komunikácia prebehne elektronickou formou: zákonní zástupcovia si vytlačia  zápisný lístok a žiadosť o prijatie do 1. ročníka a vypíšu ich.  V deň zápisu doručia vyplnené tlačivá do školy v čase od 09.00 hod. do 11.00 hod. s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.  Tlačivá si môžete nájsť  na tejto stránke v dolnej časti.  

           Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia zápisu do ZŠ:

          • zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení,
          • overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,
          • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy , najneskôr do 15. júna 2020,
          • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

          Predčasné zaškolenie žiakov: Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebude vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne.

          Odklad školskej dochádzky

          Podľa školského zákona č.245/228 o odklade začiatku školskej dochádzky dieťaťa alebo ojeho zaradení do nultého ročníka (ak je v škole zriadený) môže riaditeľ základnej školy rozhodnúť na základe žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa. Súčasťou žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa je

          a) odporučenie lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenie výchovného poradenstva a prevencie

          b) návrh materskej školy ktorú dieťa navštevuje a na základe predchádzajúceho odporúčania zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vždy s informovaným súhlasom zákonného zástupcu.

           

        • Vážení rodičia!

        • 22. 3. 2020
        • Prihováram sa Vám v čase a v podmienkach,  v akých sme ešte neboli. Sme izolovaní,  nevieme dokedy. Ťažko je  nám,  ako aj Vám,  niečo plánovať a riadiť.

          Nie je nám ľahostajná táto situácia,  v akej sme a preto neustále aj my učitelia uvažujeme podľa najlepšieho svedomia a vedomia ako ďalej, ako pristupovať k žiakom,  aby danú situáciu čo najlepšie zvládli a vy s nimi.   Snažíme sa brať do úvahy všetky aspekty, okolnosti,  ktoré súvisia s danou situáciou a preto sme sa rozhodli pre vyučovanie takouto hravo-tvorivou formou.   Vieme, že nemáte to ľahké ani vy (pracujúci), ale ani Vaše deti to nebudú mať ľahké,  ak budú musieť byť doma ešte pár dní.  

          Po prvom týždni, ktorý máme za sebou sme spolu s kolegami skonštatovali, že  výsledky našej dlhodobej práce sa ukázali práve  teraz v náročnej situácii. Žiaci sa ihneď chopili tvorivých úloh, ktoré im boli ponúknuté.  Ich zodpovedný prístup k práci,  ako aj priebežné výsledky ich práce nadmieru oceňujeme. Veríme, že aj vďaka Vám.

          V neposlednom rade ďakujem kolegom, ktorí bez problémov a  s veľkým nadšením sa chopili nie ľahkej úlohy a flexibilne naskočili na rozbehnutý vlak. Som rada, že mám taký tím učiteľov,  ako aj  žiakov, ktorí ťahajú za jeden koniec. Sme na rovnakej vlnovej dĺžke.

          Prečo sme sa rozhodli práve takto hravo a  zaujímavo? Pretože je dôležité kúpiť si čas aj u detí. Nie je umenie ich neustále nútiť sedieť pri pracovných listoch, ktoré je ťažko odkontrolovať,  či robili samostatne alebo s pomocou niekoho, čo pre učiteľa nie je smerodajné. Je to iba kvantita  pracovných listov na úkor  kvality.   Umenie je  správne deti zmotivovať, ponúkať im rôzne úlohy, ktoré ich  udržia  čo najdlhšie byť aktívnymi.  Jednoducho zohľadňovať  psychologicko -  pedagogické hľadiská,  čo znamená, ťažiť z toho,  čo je typické pre dieťa v mladšom školskom veku (súťaživosť, zážitkové učenie, radosť z vlastnoručne vyrobenej  práce, pohyb, striedanie rôznych činností, trvať na dodržiavaní pravidiel v rodine atď.)

          Je logické, že každé dieťa má iné tempo, iný intelektuál a preto nie je správne určiť denne rovnaký počet úloh  pre každého. Rešpektovanie individuálnych osobitostí detí je nutné preto, aby sme nedocielili opačný efekt u detí a to je odpor k učeniu. Vy,  ako rodičia najlepšie viete,  v čom má  Vaše dieťa  nedostatky a čo je nutné precvičovať.   V tom máte voľné ruky počas celého šk. roka ako aj teraz.   To je aj Vašou povinnosťou, k tomu nepotrebujete naše pokyny. Ide hlavne o numerické príklady (+, -, ., :), gramatické cvičenia, diktáty,  ktoré je dobré priebežne precvičovať bežne v priebehu roka,  ako aj teraz.

          Úlohy, ktoré im ponúkame  teraz my, učitelia slúžia skôr na rozvoj tvorivosti a zároveň zapájajú viac zmyslov, čím sa dieťa rozvíja všestranne ako aj  zmysluplno, efektívne  vypĺňa čas.  V tom sú tie úlohy výnimočné a prospešné. Nemôžeme od dieťaťa čakať, že bude len celý deň s chuťou písať, čítať a vypĺňať pracovné listy.  Stereotypná  práca dieťa rýchlo unaví a vtedy vznikne pre Vás problém. 

          Uvedomme si, že dnešný človek potrebuje do života omnoho viac ako encyklopedické vedomosti.  Hovoríme o zručnostiach, ktoré mu budú do ďalších rokov prospešné a práve teraz ich môžeme rozvíjať (napr.  flexibilnosť, prispôsobivosť, empatia, ľudskosť, tvorivosť, pomoc, pracovitosť, sebaobslužné činnosti).  Jednoducho,  teraz máme priestor učiť  deti gazdovskému rozumu a prepájať  vedomosti s bežným životom.

          Viem, že aj vy to  nemáte teraz ľahké,  ale ak nechceme stratiť naše deti, musia sa cítiť milované, nestratiť chuť do učenia a poznať v rodine pravidlá. To je úloha rodičov. Pripravujme ich spoločne do nie ľahkého sveta, ktorý bude od nich vyžadovať oveľa viac ako len encyklopedické vedomosti. Využime tieto chvíle práve na prepájanie vedomostí s bežným životom. Vyučujme zážitkovo,  používajme gazdovský rozum a hlavne učme ich byť citlivými, ohľaduplnými ľuďmi, ktorí  spoznajú seba, svoje talenty a budú si  vážiť iných, prírodu a taktiež spoznajú viac Boha cez náš život.

                          Víkend venujme rodine, práci okolo domu a iným spoločným aktivitám podľa potreby každej rodiny. Od pondelka budeme pokračovať vo vzdelávaní. Akou formou a o koľkej? Budeme Vás informovať v nedeľu podvečer.

          Prajem príjemné prežitie nie ľahkých chvíľ, kde ide v prvom rade o zdravie nás a našich detí.

           

          Držme si prsty a verím, že spoločne a s Božou pomocou všetko zvládneme!

          H. Kormošová a tím učiteľov  ZŠ s MŠ Krásna Lúka

        • Zoznamy zošitov a pomôcok pre jednotlivé ročníky

        • 28. 8. 2019
        •  

          Odporúčaný počet zošitov a pomôcok pre 1. ročník

           

             Zošit číslo                                                     počet /ks/

           

               511                                                                10

          M 511 (s pomocnou liniatúrou)                          2

              510                                                                  5

              513                                                                 10

          Notový zošit                                                        1

          Slovníček M 624                                                 1

          Náčrtník                                                              2

          Ceruzky                                                               4

          Guma                                                                   1

          Atramentové pero                                                1

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.  

          Hrubé fixky na keramickú tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú) 1 bal.      

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                               1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka)  a lepiaca páska     1

          Výkresy  A 4                                                     50

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Voskové farbičky                                .               1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Fixky                                                                  1

          Plastelína                                                            1

          Lepiaca páska                                                     1

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Pomôcky prinesú žiaci v krabiciach, ktoré si nechajú v škole.

           

          Hygienické vrecúško

           

          • uterák, toaletný papier, hygienické vreckovky.

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky – botasky “ /na ihrisko/ a cvičky /do telocvične/.

                                      

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie šľapky ani vsuvky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte meno žiaka!!!

          Doporučený počet zošitov  a pomôcok pre 2. ročník

          Zošit číslo                                        počet /ks/

           

          512                                                     10 (SJL, Č, Sloh, VLA, PDA, písomné práce, atď.)

          513                                                     10 (MAT, písomné práce)

          520                                                       5

          M 5110                                                1

          A4 – PT 444 (veľký zošit)                   1

          Notový zošit                                         1

          Slovník  M 624                                     1

          Hrubé fixky na keramickú tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú) 1 bal. (postupne dopĺňať podľa potreby)

           

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.        

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                               1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka) a lepiaca páska      1

          Výkresy  A 4                                                     40

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Voskové farbičky                                               1

          Fixky                                                                  1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Plastelína                                                            1

          Náčrtník                                                              2

          Temperové farby                                                1

          Plochý štetec na temp. farby                               1

          Suchý pastel  (farebný)                                       1

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Kufríky alebo škatule na pomôcky nie sú potrebné. 

           

           

          Hygienické vrecúško

          • uterák, toaletný papier, tekuté mydlo – malé, hygienické vreckovky.

           

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky“ a cvičky.

                                      

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie vsuvky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte meno žiaka!!!

          Doporučený počet zošitov  a pomôcok pre 3. ročník

          Zošit číslo                                        počet /ks/

           

          513                                                       20 (MAT, písomné práce)

          523                                                       20 (SJL, Sloh, Čítanie, PDA, VLA. ANJ, atď.)

          M5110                                                    2

          520                                                          4 (MAT, ANJ, PDA, VLA)

          Notový zošit                                            1

          A4 – PT 4444 (veľký zošit)                    1

          Slovník M 624                                         1

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                              1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka) a lepiaca páska      1

          Výkresy  A 4                                                     40

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Temperové farby                                                1

          Štetec na temperové farby (plochý)                   1

          Suchý pastel (čierny, hnedý alebo sada farebných) 1 bal.

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Voskové farbičky                                               1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Plastelína                                                            1

          Fixky                                                                  1

          Náčrtník                                                              1

          Hrubé fixky na keramickú tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú) 1 bal.  (postupne dopĺňať podľa potreby)

           

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Kufríky alebo škatule na pomôcky nie sú potrebné. 

           

          Hygienické vrecúško

               -    uterák, mydlo, toaletný papier, tekuté mydlo – malé, hygienické vreckovky.

           

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky“ a  cvičky.

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie šľapky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte   meno žiaka!!!

                Doporučený počet zošitov  a pomôcok pre 4. ročník

          Zošit číslo                                        počet /ks/

          523                                                       20 (SJL, Č, Sloh,  PDA, VLA, ANJ, písomné práce)

          524                                                       10 (MAT, písomné práce)

          520                                                         5 (MAT, PDA, VLA, ANJ)

          M 544                                                     4 (MAT)

          M 5110                                                   3 (MAT)                                

          A4 – PT 444 (veľký zošit)                      2

          Slovník M 624                                        1

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                               1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka) a lepiaca páska      1

          Výkresy  A 4                                                     40

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Temperové farby                                                1

          Štetec na temperové farby (plochý)                   1

          Suchý pastel (čierny, hnedý alebo sada farebných) 1 bal.

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Fixky                                                                  1

          Voskové farbičky                                               1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Plastelína                                                            1

          Náčrtník                                                              1

          Hrubé fixky na tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú)1 bal. - postupne dopĺňať podľa potreby

           

           

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Kufríky alebo škatule na pomôcky nie sú potrebné. 

           

          Hygienické vrecúško

               -    uterák, toaletný papier, tekuté mydlo – malé, hygienické vreckovky.

           

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky“a cvičky.

                                      

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie vsuvky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte   meno žiaka!!!

        • Pomôcky a zošity 2018/2019

        • 30. 8. 2018
        • Odporúčaný počet zošitov a pomôcok pre 1. ročník

           

             Zošit číslo                                                     počet /ks/

           

               511                                                                10

          M 511 (s pomocnou liniatúrou)                          2

              510                                                                  5

              513                                                                 10

          Notový zošit                                                        1

          Slovníček M 624                                                 1

          Náčrtník                                                              2

          Ceruzky                                                               4

          Guma                                                                   1

          Atramentové pero                                                1

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.  

          Hrubé fixky na keramickú tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú) 1 bal.      

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                               1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka)  a lepiaca páska     1

          Výkresy  A 4                                                     50

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Voskové farbičky                                               1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Fixky                                                                  1

          Plastelína                                                            1

          Lepiaca páska                                                     1

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Kufríky alebo škatule na pomôcky nie sú potrebné. 

           

          Hygienické vrecúško

           

          • uterák, toaletný papier, hygienické vreckovky.

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky – botasky “ /na ihrisko/ a cvičky /do telocvične/.

                                      

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie šľapky ani vsuvky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte meno žiaka!!!

          Doporučený počet zošitov  a pomôcok pre 2. ročník

          Zošit číslo                                        počet /ks/

           

          512                                                     10 (SJL, Č, Sloh, VLA, PDA, písomné práce, atď.)

          513                                                     10 (MAT, písomné práce)

          520                                                       5

          M 5110                                                1

          A4 – PT 444 (veľký zošit)                   1

          Notový zošit                                         1

          Slovník  M 624                                     1

          Hrubé fixky na keramickú tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú) 1 bal. (postupne dopĺňať podľa potreby)

           

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.        

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                               1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka) a lepiaca páska      1

          Výkresy  A 4                                                     40

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Voskové farbičky                                               1

          Fixky                                                                  1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Plastelína                                                            1

          Náčrtník                                                              2

          Temperové farby                                                1

          Plochý štetec na temp. farby                               1

          Suchý pastel  (farebný)                                       1

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Kufríky alebo škatule na pomôcky nie sú potrebné. 

           

           

          Hygienické vrecúško

          • uterák, toaletný papier, tekuté mydlo – malé, hygienické vreckovky.

           

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky“ a cvičky.

                                      

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie vsuvky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte meno žiaka!!!

          Doporučený počet zošitov  a pomôcok pre 3. ročník

          Zošit číslo                                        počet /ks/

           

          513                                                       20 (MAT, písomné práce)

          523                                                       20 (SJL, Sloh, Čítanie, PDA, VLA. ANJ, atď.)

          M5110                                                    2

          520                                                          4 (MAT, ANJ, PDA, VLA)

          Notový zošit                                            1

          A4 – PT 4444 (veľký zošit)                    1

          Slovník M 624                                         1

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                              1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka) a lepiaca páska      1

          Výkresy  A 4                                                     40

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Temperové farby                                                1

          Štetec na temperové farby (plochý)                   1

          Suchý pastel (čierny, hnedý alebo sada farebných) 1 bal.

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Voskové farbičky                                               1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Plastelína                                                            1

          Fixky                                                                  1

          Náčrtník                                                              1

          Hrubé fixky na keramickú tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú) 1 bal.  (postupne dopĺňať podľa potreby)

           

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Kufríky alebo škatule na pomôcky nie sú potrebné. 

           

          Hygienické vrecúško

               -    uterák, mydlo, toaletný papier, tekuté mydlo – malé, hygienické vreckovky.

           

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky“ a  cvičky.

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie šľapky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

           

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte   meno žiaka!!!

                Doporučený počet zošitov  a pomôcok pre 4. ročník

          Zošit číslo                                        počet /ks/

          523                                                       20 (SJL, Č, Sloh,  PDA, VLA, ANJ, písomné práce)

          524                                                       10 (MAT, písomné práce)

          520                                                         5 (MAT, PDA, VLA, ANJ)

          M 544                                                     4 (MAT)

          M 5110                                                   3 (MAT)                                

          A4 – PT 444 (veľký zošit)                      2

          Slovník M 624                                        1

          Prosím Vás,  nevypisujte žiakom hlavičky na zošitoch.

           

          Pomôcky na výtvarnú výchovu

          Farebné papiere                                                  3

          Nožnice                                                               1

          Lepidlo (vysúvacia tyčinka) a lepiaca páska      1

          Výkresy  A 4                                                     40

          Výkresy  A 3                                                     20

          Vodové farby                                                      1

          Štetec na vodové farby (okrúhly nie plochý)     1

          Temperové farby                                                1

          Štetec na temperové farby (plochý)                   1

          Suchý pastel (čierny, hnedý alebo sada farebných) 1 bal.

          Nádobka na vodu                                               2

          Odev na VV (stará košeľa, zástera)                   1

          Gumový obrus na lavicu                                    1

          Čierny tuš                                                           1

          Fixky                                                                  1

          Voskové farbičky                                               1

          Farbičky  (drevené alebo vysúvacie)                 1

          Plastelína                                                            1

          Náčrtník                                                              1

          Hrubé fixky na tabuľu (čiernu, zelenú,  modrú a červenú)1 bal. - postupne dopĺňať podľa potreby

           

           

          Pomôcky na VV je potrebné priniesť v priebehu 1. týždňa. Tr. učiteľ potrebné pomôcky zozbiera a uloží  v triede. Kufríky alebo škatule na pomôcky nie sú potrebné. 

           

          Hygienické vrecúško

               -    uterák, toaletný papier, tekuté mydlo – malé, hygienické vreckovky.

           

          Úbor na telesnú výchovu

           

          • tepláky, biele tričko, bunda na chladnejšie počasie, biele ponožky, „tramky“a cvičky.

                                      

          Prezuvky

          • papuče s bielou podrážkou (nie vsuvky).

          -     vrecúško na prezuvky s menovkou.

           

          Na všetky pomôcky, úbor, prezuvky, hygienické potreby prosím vypíšte   meno žiaka!!!

           

           

      • Exkurzie, výlety
      • Práca našich žiakov nielen šľachtí, ale aj baví
      • Súbor Šenvižiačik
      • Aktivity školy v šk. roku 2016/17
      • Karneval
        • Karneval

        • 14. 2. 2016
        • Dňa 29.01.2016 sa naša škola premenila na  "ROZPRÁVKOVÚ KRAJINU". Všetky masky, ktoré sa zúčastnili karnevalu boli orginálne a preto všetkým ďakujeme za výbornú atmosféru.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje