• ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠK. ROK 2023/2024

        • 14. 5. 2023
        •      Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Krásna Lúka 142 v súlade s § 59 a 59a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že žiadosti zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do materskej školy na školský rok 2023/2024 sa budú prijímať v dňoch od 15. mája 2023 (pondelok)  do 19.5.2023  (piatok) v priestoroch ZŠ na 1. poschodí v čase od 12.00 hod. do 14.00 hod.

               Po dohode s vedením materskej školy (t. č.: 0904 380650)  je možné zapísať dieťa aj v inom termíne.

          Zákonný zástupca vytlačí  a vypíše  žiadosť, ktorú  následne   podpísanú obidvoma rodičmi (zákonnými zástupcami) donesie   v uvedených dňoch  zápisu na 1. poschodie ZŠ. Potrebné tlačivá sú uvedené pod oznamom.

          Zákonný zástupca dieťaťa spolu so žiadosťou do materskej školy predkladá aj lekárske potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní.

          Tlačivá sú zároveň k dispozícii aj na vyzdvihnutie v základnej škole na 1. poschodí.

           

          Podmienky prijímania detí do materskej školy na šk. rok 2023/2024

          Prednostne sa prijímajú deti (podľa miesta trvalého bydliska):

          • pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné- deti,  ktoré dovŕšia 5 rokov do 31.augusta 2023 (podľa miesta trvalého bydliska a podľa spádovej oblasti)
          • dovŕšili šesť rokov veku, ale nedosiahli školskú spôsobilosť (deti pokračujúce v plnení povinného predprimárneho vzdelávania ešte jeden školský rok),
          • nedovŕšili päť rokov veku, ale jeho zákonný zástupca k žiadosti o vedenie dieťaťa, ako dieťaťa plniaceho povinné predprimárne vzdelávanie predloží súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast, (predčasné plnenie povinného predprimárneho vzdelávania)
          • deti od troch rokov veku,
          • deti mladšie ako 3 roky sa prijímajú výnimočne, ak to umožňuje kapacita a podmienky MŠ.

          Ostatné podmienky:

          Výnimočne je možné do materskej školy prijať aj dieťa mladšie ako tri roky (trojročné dieťa je také, ktoré dosiahlo tri roky do 31. 08. príslušného roka),ak má materská škola  vytvorené vhodné materiálne, personálne aj iné potrebné podmienky (priestorové, kapacitné). Tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú uspokojené žiadosti zákonných zástupcov detí, ktoré dovŕšili piaty rok veku pre ktoré je povinné predprimárne vzdelávanie,  detí ktoré budú pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ, ako aj detí vo veku od troch.

          Požiadavkou na dieťa je, aby bolo odplienkované (nenosilo vôbec plienku) a malo osvojené základné sebaobslužné návyky.

          Zapísať je potrebné aj deti, ktoré nastúpia do MŠ v priebehu školského roka.

          V prípade, ak má dieťa špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, zákonný zástupca k žiadosti predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

          Riaditeľ ZŠ s MŠ Krásna Lúka 142  vydá rozhodnutie o prijatí / neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do 30. júna 2023.

           

          Mgr. Helena Kormošová

          riaditeľka školy

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje