• ORGANIZAČNÉ POKYNY PLATNÉ OD 08.02.2021

        • 6. 2. 2021
        • Nové organizačné pokyny k otvoreniu škôl a školských zariadení platné od 08.02.2021

          Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou,  Krásna Lúka 142, 08273  na základe Rozhodnutia Ministerstva školstva SR z 5.2.2021, so súhlasom zriaďovateľa a pri dôslednom dodržiavaní protiepidemiologických opatrení v zmysle Covid školského semafóru a Covid automatu oznamuje, že

          1. obnovuje prezenčné vyučovanie pre žiakov prvého až štvrtého ročníka od pondelka 8.2.2021 s podmienkou negatívneho testu zamestnancov a aspoň jedného zákonného zástupcu (alebo výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania),
          2. obnovuje prevádzku Materskej školy (MŠ), Školského klubu detí (ŠKD) a Školskej jedálne (ŠJ) od pondelka 8.2.2021 s podmienkou negatívneho testu zamestnancov a aspoň jedného zákonného zástupcu (alebo výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania)
          3. prerušuje akvity Centra voľného času - všetkých záujmových útvarov (krúžkov), každú stredu nebudú záumové útvary ani ŠKD,  žiaci budú končiť platným rozvhom hodín ZŠ.  

          Pri nástupe do školy deti / žiaci absolvujú ranný filter, musia dodržiavať zvýšené protiepidemiologické opatrenia ( ruky, odstup, rúška ) a pri vstupe do budovy odovzdajú Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a negatívnom teste nie staršie ako 7 dníktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19

          ŠJ obnovuje svoju prevádzku iba pre žiakov a zamestnancov, ktorí sa zúčastňujú na prezenčnom vyučovaní Všetci žiaci budú zároveň prihlásení na obed v školskej jedálni. Rodičia, ktorých deti nenastúpia na prezenčné vyučovanie, odhlásia svoje deti štandardným spôsobom. Obedy pre žiaov ZŠ budú aj naďalej dotované štátom. 

          ŠKD obnovuje svoju prevádzku, avšak prosíme rodičov, aby zvážili nutnosť umiestnenia svojich detí v ŠKD po ukončení vyučovania z organizačných a bezpečnostných dôvodov. Ďakujeme za pochopenie.

          Vyučovať sa bude podľa platnéno rozvrhu hodín, ktorý bol schválený v septembri. 

          V prípade, ak zákonný zástupca žiaka/dieťaťa neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

          1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
          2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať bez plnohodnotného dištančného vzdelávania podľa pokynov ministerstva školstva formou zadávania úloh po dohovore s tr. učiteľkou, ako je obvyklé pri chorobe. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
          3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
          4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

          Uvádzame v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR. Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí ak: 

          1.  im bola nariadená karanténa/izolácia,
          2. ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno
          3. ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

          Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu. Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku. 

          Žiadame Vás o dôsledné sledovanie zdravotného stavu Vášho dieťaťa a v prípade podozrenia na ochorenie nechajte dieťa preventívne doma. Zdravotný stav dieťaťa konzultujte s detským lekárom a rešpektujte jeho odporúčania. 

          Bez vyhlásenia o bezinfekčnosti a negatívnom teste nebude možné zúčastniť sa vyučovania.

          V pondelok 08.02.2021 je potrebné priniesť do školy tieto vyplnené tlačivá - príloha A (MŠ aj ZŠ),  príloha B  - iba ZŠ a Príloha C iba MŠ.  Nezabudnote priložiť kópiu testu,  alebo iný doklad, ktorý nahrádza test. 

           

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje