• Údaje od zákonných zástupcov detí a žiakov

        • 27. 4. 2020
        • Vážení rodičia, na základe zmeny zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) účinného  od 1.7.2020 týkajúceho sa obsahu Centrálneho registra (§ 157 ods. 9) budú školy musieť uvádzať  do týchto registrov aj rodné číslo zákonného zástupcu dieťaťa a žiaka, pretože okres Sabinov patrí do zoznamu najmenej rozvinutých okresov. 

           

          Ministerstvo školstva poskytuje Sociálnej poisťovni z centrálneho registra na účel analýz ekonomického zázemia detí a žiakov z najmenej rozvinutých okresov vykonávaných ministerstvom školstva rodné číslo

          a)

          zákonného zástupcu dieťaťa, ktoré má bydlisko na území niektorého z najmenej rozvinutých okresov,

          b)

          zákonného zástupcu žiaka, ktorý má bydlisko na území niektorého z najmenej rozvinutých okresov, a

          c)

          žiaka, ktorý dovŕšil 15. rok veku a má bydlisko na území niektorého z najmenej rozvinutých okresov.

           

          Preto Vás chceme poprosiť, aby ste dňa 28.4.2020 t. j. utorok v čase od 08.00 do 15.30 hod. prišli do školy a poskytli tieto údaje. Ďakujeme za pochopenie.  

        • Poplatky - mesačné príspevky rodičov

        • 26. 4. 2020
        • Vážení rodičia!

          Dňa 28.4.2020 (t. j. utorok) bude možné v priestoroch ZŠ s MŠ Krásna Lúka,  v čase od 08.00 do 15.30 hod. uhradiť mesačné príspevky rodičov na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou MŠ, ŠKD a CVČ za  3 mesiace (január, február a marec 2020).

          Výška mesačného príspevku je stanovená platným VZN č. 4/2019   a Dodatkom č. 1/2019/2 Obce Krásna Lúka. (príspevok na 1 mesiac je: MŠ - 10€, ŠKD - 5 € a CVČ - 2 €)

          ŠKD - 3 mesiace - 15 €

          CVČ - 3 mesiace - 6 €

          Potrebný je podpis zákonného zástupcu. 

          Taktiež prosíme žiakov ZŠ, aby priniesli do školy v tento deň aj kroj, ktorý majú doma. 

          Ďakujeme za pochopenie. 

           

           

        • Zápis do 1. ročníka ZŠ

        • 7. 4. 2020
        •  

           Podľa platného školského zákona je povinný každý rodič (resp. zákonný zástupca) dieťaťa, ktoré dovŕši 6.  rok svojho života do 31. 8. kalendárneho roka, zapísať ho do školy.

          Termín zápisu dieťaťa na povinnú školskú dochádzku sa uskutoční 21. apríla  2020. Zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Komunikácia prebehne elektronickou formou: zákonní zástupcovia si vytlačia  zápisný lístok a žiadosť o prijatie do 1. ročníka a vypíšu ich.  V deň zápisu doručia vyplnené tlačivá do školy v čase od 09.00 hod. do 11.00 hod. s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.  Tlačivá si môžete nájsť  na tejto stránke v dolnej časti.  

           Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia zápisu do ZŠ:

          • zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení,
          • overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,
          • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy , najneskôr do 15. júna 2020,
          • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

          Predčasné zaškolenie žiakov: Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebude vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne.

          Odklad školskej dochádzky

          Podľa školského zákona č.245/228 o odklade začiatku školskej dochádzky dieťaťa alebo ojeho zaradení do nultého ročníka (ak je v škole zriadený) môže riaditeľ základnej školy rozhodnúť na základe žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa. Súčasťou žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa je

          a) odporučenie lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenie výchovného poradenstva a prevencie

          b) návrh materskej školy ktorú dieťa navštevuje a na základe predchádzajúceho odporúčania zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vždy s informovaným súhlasom zákonného zástupcu.

           

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje