• ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ

        • 21. 4. 2024
        • Vážení rodičia, milí budúci prváci!

          Srdečne Vás pozývame na ZÁPIS  žiakov do 1. ročníka na školský rok 2024/2025,ktorý sa uskutoční v základnej škole dňa 29. apríla 2024 (pondelok) v čase o 09.00 hod. v I. triede. Ostatné  pokyny Vám  budú zverejnené v materskej škole. 

          Zápis sa uskutoční za prítomnosti detí a ich rodičov. 

          Po dohode s vedením školy (t. č.: 0904 380650) je možné zapísať dieťa aj v inom termíne.

          Vyplnenú a odoslanú  ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU vytlačte a podpísanú oboma rodičmi doneste v deň zápisu.

          Ak nemáte možnosť prihlášku vytlačiť, tak ju len vyplňte a odošlite.Zároveň nám túto skutočnosť oznámte na t.č.:  0904 380650

          Rodičia, ktorých deti budú pokračovať v plnení  povinného predprimárneho vzdelávaniav materskej škole, oznámia túto skutočnosť  v závere prihlášky prostredníctvom poznámky.

          V deň zápisu je potrebné doniesť vyplnenú prihlášku podpísanú obidvoma rodičmi(zákonnými zástupcami), rodný list dieťaťa a občiansky preukaz rodiča.

        • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠK. ROK 2023/2024

        • 14. 5. 2023
        •      Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Krásna Lúka 142 v súlade s § 59 a 59a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že žiadosti zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do materskej školy na školský rok 2023/2024 sa budú prijímať v dňoch od 15. mája 2023 (pondelok)  do 19.5.2023  (piatok) v priestoroch ZŠ na 1. poschodí v čase od 12.00 hod. do 14.00 hod.

               Po dohode s vedením materskej školy (t. č.: 0904 380650)  je možné zapísať dieťa aj v inom termíne.

          Zákonný zástupca vytlačí  a vypíše  žiadosť, ktorú  následne   podpísanú obidvoma rodičmi (zákonnými zástupcami) donesie   v uvedených dňoch  zápisu na 1. poschodie ZŠ. Potrebné tlačivá sú uvedené pod oznamom.

          Zákonný zástupca dieťaťa spolu so žiadosťou do materskej školy predkladá aj lekárske potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní.

          Tlačivá sú zároveň k dispozícii aj na vyzdvihnutie v základnej škole na 1. poschodí.

           

          Podmienky prijímania detí do materskej školy na šk. rok 2023/2024

          Prednostne sa prijímajú deti (podľa miesta trvalého bydliska):

          • pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné- deti,  ktoré dovŕšia 5 rokov do 31.augusta 2023 (podľa miesta trvalého bydliska a podľa spádovej oblasti)
          • dovŕšili šesť rokov veku, ale nedosiahli školskú spôsobilosť (deti pokračujúce v plnení povinného predprimárneho vzdelávania ešte jeden školský rok),
          • nedovŕšili päť rokov veku, ale jeho zákonný zástupca k žiadosti o vedenie dieťaťa, ako dieťaťa plniaceho povinné predprimárne vzdelávanie predloží súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast, (predčasné plnenie povinného predprimárneho vzdelávania)
          • deti od troch rokov veku,
          • deti mladšie ako 3 roky sa prijímajú výnimočne, ak to umožňuje kapacita a podmienky MŠ.

          Ostatné podmienky:

          Výnimočne je možné do materskej školy prijať aj dieťa mladšie ako tri roky (trojročné dieťa je také, ktoré dosiahlo tri roky do 31. 08. príslušného roka),ak má materská škola  vytvorené vhodné materiálne, personálne aj iné potrebné podmienky (priestorové, kapacitné). Tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú uspokojené žiadosti zákonných zástupcov detí, ktoré dovŕšili piaty rok veku pre ktoré je povinné predprimárne vzdelávanie,  detí ktoré budú pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ, ako aj detí vo veku od troch.

          Požiadavkou na dieťa je, aby bolo odplienkované (nenosilo vôbec plienku) a malo osvojené základné sebaobslužné návyky.

          Zapísať je potrebné aj deti, ktoré nastúpia do MŠ v priebehu školského roka.

          V prípade, ak má dieťa špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, zákonný zástupca k žiadosti predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

          Riaditeľ ZŠ s MŠ Krásna Lúka 142  vydá rozhodnutie o prijatí / neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do 30. júna 2023.

           

          Mgr. Helena Kormošová

          riaditeľka školy

        • Zápis do 1. ročníka ZŠ

        • 24. 4. 2023
        • Vážení rodičia, milí budúci prváci!

          Srdečne Vás pozývame na zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok 2023/2024, ktorý sa uskutoční  v základnej škole dňa 27. apríla 2023 (švrtok) v čase od 10:30 do 11:45 v I. triede ZŠ.

          Ponúkame aj možnosť vopred si rezervovať presný čas zápisu na tel. č.: 0904 380650 (Mgr. Helena Kormošová – učiteľka poverená vykonaním zápisu).

          Zápis sa uskutoční za prítomnosti detí.

          Po dohode s vedením školy (t. č.: 0904 380650 ) je možné zapísať dieťa aj v inom termíne.

          V deň zápisu je potrebné doniesť vyplnenú prihlášku podpísanú obidvoma rodičmi (zákonnými zástupcami), rodný list dieťaťa a občiansky preukaz rodiča.

          Vyplnenú a odoslanú  elektronickú prihlášku  (kliknite nižšie na odkaz) vytlačte a podpísanú doneste v deň zápisu.

          Ak nemáte možnosť prihlášku vytlačiť, tak ju len vyplňte a odošlite. Zároveň nám túto skutočnosť oznámte na t.č.:  0904 380650 .

          Rodičia, ktorých deti budú pokračovať v plnení  povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole, oznámia túto skutočnosť  v závere prihlášky prostredníctvom poznámky.

          ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA

        • Oznam o udelení riaditeľského voľna

        • 27. 3. 2023
        •             Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Krásna Lúka 142, 082 73 na základe zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov podľa § 150 odseku 5 týmto oznamuje, že dňa 28.03.2023 udeľuje žiakom ZŠ  riaditeľské voľno  z organizačných a prevádzkových dôvodov z príležitosti oslavy sviatku Dňa učiteľov. 

        • Krásne strávené popoludnie rodičov a detí

        • 16. 11. 2022
        • Posledný októbrový týždeň sa v našej škole stretli žiaci, rodičia a učitelia. Ich tvorivosti sa medze veru nekládli. Nešlo by to inak, ako začať s poriadnym naladením, smiechom a bezpodmienečne v skupine. Rozohriatí sme sa s nadšením pustili do sadenia a veru podarilo sa nám posadiť krásnych 78 izbových rastlín . Po práci sme si zaslúžilo oddýchli pri kávičke a TOP koláčoch od našich šikovných mamičiek. Aj slané pod zub sme mali . A čo by to bol za presadený kvet bez kvetináča? Prírodnín bolo, tak sa začalo tvorenie s našim hosťom Janka-creativity. Výsledok? Myslím, že sme ani netušili aké talenty tie naše mamky, babka, žiaci a pani učiteľky sú.... Prírodná trieda má prvé prírodné doplnky

        • NA NAŠEJ ŠKOLE SA NIEČO DEJE ...

        • 16. 7. 2021
        • V Základnej škole s materskou školou sa niečo deje ... a môže za to Komenského inštitút. Že netušíte, čo? Už (NE)tradičné rodičovské združenie odštartovalo projekt „Šťastný v objatí prírody“, ktorého hlavnými aktérmi sú práve žiaci, rodičia a učitelia tunajšej školy. Celý september sa viedol v duchu prírody. Žiaci načúvali jej zvukom, tvorili z jej darov, učili sa v jej náručí a starali sa o ňu, ak nás srdce učí. Plánovali, kreslili, spievali a tvorili. Veď sa pozrite 🙂. V nasledujúcom období sa budeme venovať presádzaniu, vyrobíme si kvetináč a budeme veeeeľa plánovať, ale o tom neskôr. Kliknite nižšie a dozviete sa viac. 

          Posledný októbrový týždeň sa v našej škole stretli žiaci, rodičia a učitelia. Ich tvorivosti sa medze veru nekládli. Nešlo by to inak, ako začať s poriadnym naladením, smiechom a bezpodmienečne v skupine. Rozohriatí sme sa s nadšením pustili do sadenia a veru podarilo sa nám posadiť krásnych 78 izbových rastlín . Po práci sme si zaslúžilo oddýchli pri kávičke a TOP koláčoch od našich šikovných mamičiek. Aj slané pod zub sme mali . A čo by to bol za presadený kvet bez kvetináča? Prírodnín bolo, tak sa začalo tvorenie s našim hosťom Janka-creativity. Výsledok? Myslím, že sme ani netušili aké talenty tie naše mamky, babka, žiaci a pani učiteľky sú.... Prírodná trieda má prvé prírodné doplnky

        • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠK. ROK 2021/2022

        • 17. 5. 2021
        •                                                                                    OZNAM !

          Milí rodičia,  oznamujeme Vám, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy sa uskutoční v dňoch od 18.05.2021 (t.j. utorok) do 28.05.2021 (t.j. piatok).

          Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie spolu s Vyhlásením zákonného zástupcu dieťaťa je pre vás k dispozícií na stiahnutie pod týmto oznamom alebo v skupine MŠ Lienka na facebooku v časti „súbory“.

          Vypísanú, detským pediatrom potvrdenú a podpísanú žiadosť môžete doniesť do MŠ každý deň v čase

          - ráno od 07:00 hod. do 08:00 hod.

          - popoludní od 15:00 hod. do 15:30 hod.

          Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

        • ORGANIZAČNÉ POKYNY PLATNÉ OD 03.05.2021

        • 30. 4. 2021
        • Vzhľadom na pozitívny vývoj epidemiologickej situácie vláda včera schválila nové uznesenie upravujúce zákaz vychádzania, ktoré prináša ďalšie uvoľnenie opatrení v školstve.

          Pre červené okresy,  kde patrí aj Sabinov,  nebude v obmedzenom čase platiť zákaz vychádzania od 3. mája 2021 a takisto nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom pri vstupe do školy. Táto výnimka navyše platí aj pre zamestnancov školy.

          Od 3.5.2021 budú zákonní zástupcovia predkladať škole iba Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka o bezinfekčnosti, ktoré predkladám pod textom.  Toto tlačivo bude potrebné predkladať taktiež po prerušení dochádzky dieťaťa/žiaka  na viac ako 3 dni.

          „Z uznesenia vlády, na ktoré by mala nadväzovať aj vyhláška ÚVZ vyplývajú nové výnimky. Testovanie na školách nám ukázalo nižšiu pozitivitu žiakov než udával ÚVZ. Aj z toho dôvodu Pandemická komisia odporučila opustiť pravidelné testovanie na školách a prejsť k intervenčnému testovaniu,“ zdôraznil minister školstva Branislav Gröhling.

          Intervenčné testovanie je cielené testovanie v prípade podozrenia či potvrdenia ochorenia Covid-19. „Budeme testovať tam, kde vznikne podozrenie alebo potvrdenie nákazy alebo kde školy požiadajú ministerstvo školstva o pomoc pri testovaní,“ dodal šéf rezortu školstva. Aktuálne vzniká Stratégia intervenčného testovania, ktorá upraví podrobnosti a na ktorej pracujú odborníci ministerstva zdravotníctva ako aj hlavná odborníčka rezortu pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová.

          30.4.2021                                                                                                Mgr. H. Kormošová

                                                                                                                             riaditeľka školy

                                   

        • ORGANIZAČNÉ POKYNY PLATNÉ OD 08.02.2021

        • 6. 2. 2021
        • Nové organizačné pokyny k otvoreniu škôl a školských zariadení platné od 08.02.2021

          Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou,  Krásna Lúka 142, 08273  na základe Rozhodnutia Ministerstva školstva SR z 5.2.2021, so súhlasom zriaďovateľa a pri dôslednom dodržiavaní protiepidemiologických opatrení v zmysle Covid školského semafóru a Covid automatu oznamuje, že

          1. obnovuje prezenčné vyučovanie pre žiakov prvého až štvrtého ročníka od pondelka 8.2.2021 s podmienkou negatívneho testu zamestnancov a aspoň jedného zákonného zástupcu (alebo výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania),
          2. obnovuje prevádzku Materskej školy (MŠ), Školského klubu detí (ŠKD) a Školskej jedálne (ŠJ) od pondelka 8.2.2021 s podmienkou negatívneho testu zamestnancov a aspoň jedného zákonného zástupcu (alebo výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania)
          3. prerušuje akvity Centra voľného času - všetkých záujmových útvarov (krúžkov), každú stredu nebudú záumové útvary ani ŠKD,  žiaci budú končiť platným rozvhom hodín ZŠ.  

          Pri nástupe do školy deti / žiaci absolvujú ranný filter, musia dodržiavať zvýšené protiepidemiologické opatrenia ( ruky, odstup, rúška ) a pri vstupe do budovy odovzdajú Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a negatívnom teste nie staršie ako 7 dníktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19

          ŠJ obnovuje svoju prevádzku iba pre žiakov a zamestnancov, ktorí sa zúčastňujú na prezenčnom vyučovaní Všetci žiaci budú zároveň prihlásení na obed v školskej jedálni. Rodičia, ktorých deti nenastúpia na prezenčné vyučovanie, odhlásia svoje deti štandardným spôsobom. Obedy pre žiaov ZŠ budú aj naďalej dotované štátom. 

          ŠKD obnovuje svoju prevádzku, avšak prosíme rodičov, aby zvážili nutnosť umiestnenia svojich detí v ŠKD po ukončení vyučovania z organizačných a bezpečnostných dôvodov. Ďakujeme za pochopenie.

          Vyučovať sa bude podľa platnéno rozvrhu hodín, ktorý bol schválený v septembri. 

          V prípade, ak zákonný zástupca žiaka/dieťaťa neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

          1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
          2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať bez plnohodnotného dištančného vzdelávania podľa pokynov ministerstva školstva formou zadávania úloh po dohovore s tr. učiteľkou, ako je obvyklé pri chorobe. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
          3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
          4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

          Uvádzame v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR. Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí ak: 

          1.  im bola nariadená karanténa/izolácia,
          2. ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno
          3. ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

          Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu. Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku. 

          Žiadame Vás o dôsledné sledovanie zdravotného stavu Vášho dieťaťa a v prípade podozrenia na ochorenie nechajte dieťa preventívne doma. Zdravotný stav dieťaťa konzultujte s detským lekárom a rešpektujte jeho odporúčania. 

          Bez vyhlásenia o bezinfekčnosti a negatívnom teste nebude možné zúčastniť sa vyučovania.

          V pondelok 08.02.2021 je potrebné priniesť do školy tieto vyplnené tlačivá - príloha A (MŠ aj ZŠ),  príloha B  - iba ZŠ a Príloha C iba MŠ.  Nezabudnote priložiť kópiu testu,  alebo iný doklad, ktorý nahrádza test. 

           

        • Dôležitý oznam

        • 12. 10. 2020
        • Oznam

           

          Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Krásna Lúka 142 so súhlasom zriaďovateľa a v súlade s Manuálom opatrení Ministerstva školstva SR pre základné školy udeľuje dňa 13.10.2020 „riaditeľské voľno“  z dôvodu potvrdeného pozitívneho prípadu ochorenia COVID – 19 u zamestnanca  školy. 

           

          O ďalších organizačných pokynoch a opatreniach Vás budeme informovať v priebehu nasledujúceho dňa po konzultáciách a odporúčaniach Regionálneho úradu verejného zdravotníctva SR (prípadné testovanie blízkych kontaktov alebo ďalších opatrení).

           

           

          Zároveň bude dňa 13.10. 2020 preventívne prerušená aj prevádzka Materskej školy, Školskej jedálne, Školského klubu detí a Centra voľného času.

           

           Všetci žiaci ZŠ a deti MŠ budú automaticky odhlásení z obeda.

           

          Pozitívne prípady je potrebné ohlásiť riaditeľovi školy z dôvodu organizácie školy na ďalšieho obdobie. 

          Všetci žiaci a zamestnanci sú automaticky odhlásení z obedov.

           

          Ďalšie aktuálne informácie budú priebežne zverejnené  na webovej stránke školy ako aj v skupinách jednotlivých ročníkoch na facebooku.

                      Dňa 13.10.2020 nebude prebiehať ani vyučovanie online.

          Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

           

          Mgr. Helena Kormošová, riaditeľka školy

        • Aktuálne informácie k mimoriadnej situácii

        • 11. 10. 2020
        • Vážení rodičia!

          Prihováram sa Vám v mimoriadne nepriaznivej situácii, v ktorej sa nachádza náš štát, okres ako aj blízke okolie.

          Dúfam, že všetci naši žiaci ZŠ s MŠ Krásna Lúka ak aj  rodinní príslušníci sú  zatiaľ  zdraví a nikto nevykazuje príznaky nákazy Covid 19 alebo nebodaj má potvrdenú nákazu.    Verím, že aj naďalej  budeme v plnom zdraví a vydržíme v takomto režime vyučovať a nebudeme nútení pristúpiť k zatvoreniu školy.

          Aby tak bolo, obraciam sa na Vás ako aj na zamestnancov školy,  aby sme boli aj naďalej zodpovední a ak môžeme vyhýbali sa rôznym rodinným oslavám, spoločenským udalostiam ako aj obyčajným návštevám. Taktiež sa snažte zabezpečiť to, aby sa deti čo najmenej združovali mimo vyučovania (na uliciach, ihriskách atď.)  Radšej nech sa zdržiavajú na svojich dvoroch.

          Sme malá obec s veľkým počtom starších obyvateľov, preto buďme ohľaduplní aj kvôli nim a snažme sa spoločne prispieť k tomu, aby naša obec to ustála a  bola čo najdlhšie uchránená pred nákazou.

          Od pondelka 12.10.2020 budú musieť mať rúška v interiéri aj žiaci 1. stupňa,  preto prosím Vás zabezpečte žiakom 2 rúška.  Taktiež dbajte na hygienu rúšok – naozaj ich dôkladne denne vyperte, dezinfikujte  alebo   prežehlite. Naši žiaci už boli vedení k tomu, aby nosili rúška aj v interiéri, preto si myslím, že nebude to pre nich až také náročné.

          V prípade karantény učiteľov (napr. ak učiteľ bol v kontakte s infikovanou osobou a bude mať nariadenú povinnú karanténu)  bude vyučovanie  prebiehať  online zo školy. To znamená, že učiteľ bude vyučovať cez interaktívnu tabuľu z domu.  Dozor nad žiakmi  v triede bude zabezpečený iným pedagogickým zamestnancom.       

           

          OKTÓBER  „MESIAC ÚCTY K STARŠÍM“ tohtoročný program našim starkým nahraďme  prejavenou úctou k nim tým, že budeme dodržiavať nariadené opatrenia, čím ich uchránime a podporíme ich zdravie.   

                 

          Ďakujeme za pochopenie, spoluprácu a prajeme pevné zdravie.

                                                                                                                                 Helena  Kormošová

                                                                                                                                       riaditeľka školy

           

           

           

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje